Servicii stomatologice

Tratam totul fara durere, #adresafaradurere

Ce este ortodonția?

Ortodonția este o supraspecializare a stomatologiei care se ocupă cu echilibrarea multilaterală a aparatului dentomaxilar. Adică, ortodonția se ocupă de estetica zâmbetului.

În clinica M&M Dental, pacienților li se întocmesc planuri de tratament complexe, care acoperă o gamă largă de soluții eficiente.
Înainte de procedurile ortodontice, se realizează un detartraj și se igienizează cavitatea bucală prin tratarea tuturor cariilor.

În ultimul timp, tot mai mulți adulți apelează la tratamentul ortodontic, căci o gură sănătoasă și funcțională înseamnă calitatea vieții sporită.

Ce înseamnă un tratament ortodontic?

Tratamentul ortodontic presupune, în primă fază, o vizită la medicul specialist.
Prima vizită înseamnă, de fapt, o conversație. Este momentul în care medicul și pacientul se cunosc și stabilesc bazele unei relații durabile.

Medicii M&M Dental garantează prin profesionaism și prin experiența vastă.
Apoi, se face un examen clinic și se stabilește un „plan de actiune”.

Aparatele ortodontice

Sunt dispozitive folosite pentru a realiza obiectivele tratamentului de specialitate. Acestea sunt fie fixe, mobile, vizibile sau invizibile. Și materialele diferă, acestea sunt din metal, ceramica, safir, compozit acrilat sau din aliaje nobile.
Aparatele dentare pot fi colorate și adaptate fiecărui pacient, în funcție de anomalii, vârstă și dorințele purtătorilor.

Indicații și contraindicații

Tratamentul ortodontic este indicat oricărui pacient care suferă de o anomalie dentară și care poate fi tratată pe această cale.

Nu există contraindicații, ci doar precauții în cazuri extreme.

Tratamentul ortodontic necesită timp și efort atât din partea medicului cât și din partea pacientului. În cazul copiilor, aceștia au nevoie de explicații suplimentare și de sprijinul părinților ca să înțeleagă importanța și complexitatea procedurii. Ei trebuie verificați, ca igiena realizată acasă să fie întocmai recomandării medicului specialist. Ei trebuie duși deseori la consultații și chiar părinții trebuie să învețe să urmărească evoluția.

Ce se întâmplă dacă nu se alege această soluție?

Netratarea pe cale ortodontică poate duce la apariția cariilor chiar și pe dinții frontali.

Dinții care au poziții nefirești și care sunt îngrămădiți nu sunt utilizați corespunzător în momentul masticației. Acest fapt duce la formarea de pungi parodontale, adică „buzunare” pline cu tartru și sursă de infecții.

În cazul în care se dorește includerea lor într-o lucrare protetică, aceștia vor fi sacrificați, li se va scoate nervul, sunt slefuiți și folosiți ca suport pentru realizarea coroanelor.

O igienă dentară precară atunci când se poartă un aparat dentar, duce la îmbolnăvirea gingiilor, apariția sângerărilor, a durerilor la periaj și mai apoi a cariilor și petelor de demineralizare.

Echipa noastră recomandă:
– control periodic și atenție asupra igienei dentare.
– un periaj corect
– o gamă larga de periute, paste și alte produse necesare

Ce se întâmplă după?

Rămânem prieteni!

Mihaela Adina Ciurea

Medic

Turismul medical stomatologic sau turismul dentar este practicat de ani buni în România, existând de mult timp destule agenții specializate în acest tip de turism.

De altfel, țara noastră este una dintre cele mai vizitate țări în ceea ce privește turismul dentar, atât datorită dotării cu tehnologie de ultimă oră, ci și datorită tarifelor. Preturile din România sunt mult mai mici decât cele din vestul Europei și din Statele Unite ale Americii.

Cei care practică turismul dentar își pot rezolva problemele dentare într-un interval scurt de timp, în perioada vacanței, având ocazia să viziteze orice zonă din România.

Din punct de vedere medical, putem asigura:

  • Consultarea radiografiei dentare chiar și de la distanță, aceasta putând fi timisă prin email;
  • Stabilirea unui plan de tratament;
  • Stabilirea unui cost estimativ pentru tratamentul stomatologic și lucrarile dentare;

Coroanele de Zirconiu

Ceramica pe zirconiu oferă un aspect natural. Materialul nu provoacă reactii la nivelul gingiei, cum ar fi retracții sau inflamații.

Implanturi

Vă oferă posibilitatea de a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă fără a interveni asupra celorlalți.

Fațete Veneers

Din ce în ce mai cerute de către pacienți, refac rapid estetica surasului dvs!

Aparate Ortodontice

Total transparente sau aplicate pe interiorul dinților, aparatele fixe aliniază dinții!

Albirea Dintilor

Se realiează cu o lampă specială în cabinet, are rezultate imediate și de lungă durată. După numai o ședință, veți constata schimbarea semnificativă a nuanței dinților dvs.

Pedodonția este ramura stomatologiei care se ocupă cu tratamentele dentare ale copiilor.

În clinica M&M Dental, ne dăm răgaz și stabilim vizite mai dese, ca să se poată stabili o relație între medic și micul pacient. Folosim materiale speciale și instrumente adaptate vârstei copilului și problemelor stomatologice pe care acesta le întâmpină.

M&M Dental deține elemente atractive, plombițe colorate, aparate dentare cu design atragător, modern și colorat  special create pentru cei mici.

Anestezicele sunt specifice categoriei de vârstă

CE ESTE IMPLANTOLOGIA?

Implantologia ne ofera posibilitatea de a inlocui dintii lipsa, printr-un implant, adica un surub creeat special, care se introduce in os de catre medicul specialist, si inlocuieste si preia functiile unei radacini dentare.

DE CE IMPLANT?

Unul sau mai multi dinti lipsa pot fi protezati prin diverse mijloace. Implant, punte fixa sau proteza mobila.

Proteza mobila, mai ales la un pacient tanar, este o solutie traumatizanta psihic. Pe langa acest aspect, in timp se produce eroziunea crestei dentare, adica, se distruge osul.

Puntea fixa presupune devitalizarea si apoi slefuirea dintilor alaturati, cate unul de fiecare parte, sau chiar mai multi, astfel incat sa se poata realiza o lucrare fixa stabila si rezistenta.

Implantul inlocuieste aceste sacrificii de dinti si os, el fiind echivalentul tehnic al unei radacini dentare.

CE PRESUPUNE CA SI PLAN DE TRATAMENT?

In primul rand medicul stomatolog generalist trebuie sa consulte si sa pregateasca pacientul pentru acesta interventie. Pe scurt, se face igienizarea: detartraj, periaj, air flow, se trateaza toate cariile, astfel incat campul operator sa fie ferit de infectii.

In pasul al doilea medicul implantolog pe baza analizelor, a radiografiilor si a fisei pacientului stabileste numarul de implante,tipul lor, pozitia in care vor fi inserate in os, data programarii si alte detalii.

Pasul al treilea este interventia propriu-zisa. desi pacientii sunt sperati de denumirea – interventie chirurgicala, operatie – aceasta este simpla, dureaza putin si este complet nedureroasa!

Pasul ultim reprezinta protezarea, adica coronita, ce se realizeaza la un timp dupa inserarea implanturilor.

DE CE ESTE NEVOIE DE TIMP INTRE INTERVENTIA CHIRURGICALA SI REALIZAREA COROANEI DENTARE?

implantul este realizat dintr-un aliaj special, testat ca si rezistenta, biocompatibilitate si sterilitate.

Acesta are forma unui surub si microscopic se observa ca are o structura poroasa. In acei pori se vor forma osteocite, adica celule osoase. acesta este procesul de osteointegrare, adica organismul accepta implantul si incepe sa il perceapa ca fiind parte din el, procesul necesitand timp,timp diferit intre mandibula si maxilar, si de la pacient la pacient, in functie de oferta osoasa a acestuia.

POATE FI IMPLANTUL RESPINS DE ORGANISM?

Procesul de reusita la noi in clinica este de nouazeci si noua la suta, pentru ca echipa noastra de specialisti identifica si remediaza cauzele ce duc la insuccesul interventiei

in cazul unor boli metabolice grave sau a altor cauze ce tin de sanatatea generala a pacientului, boli ce nu sunt compatibile cu implanturile dentare, medicii nostrii va informeaza si va ofera solutii alternative.

Protetica dentară studiază metodele de restaurare morfofuncțională și estetice ale aparatului dento-maxilar prin reconstituire cu fațete de portelan, coroane de ceramică, punți sau proteze mobile. Cele mai estetice și des întâlnite sunt lucrările de protetică dentară fixe. Acestea sunt minim invazive și reprezintă fațetele de portelan. Montarea acestora este indicată în cazul unor dinți modificați de forma, ciobiți, cu fracturi ori de culori diferite.

În acest moment, există o gamă largă de soluții protetice. Și cum fiecare pacient este unic, planul de tratament este personalizat! Cabinetul nostru vă stă la dispoziție pentru a identifica problemele stomatologice cu care vă confruntați și pentru a vă oferi soluții potrivite nevoilor dumneavostră.

LIPSA UNUI DINTE POATE DUCE, ÎN TIMP, LA DEZECHILIBRE MAJORE ALE OCLUZIEI DENTARE

Spațiul rezultat în urma pierderii unui molar va duce la modificări compensatorii: înclinarea dinților din jur, migrarea in sens vertical a antagonistului. Acestea au efecte directe asupra osului, dintilor și gingiei.
Pentru o viață sănătoasă, M&M Dental recomandă restaurarea dinților lipsă sau a celor cu probleme funcționale.

Estetica DENTARA

Suntem specializati in estetica dentara.

Misca cursorul de mai sus pentru a putea face comparatie.

Programare Online

Va puteti programa la nr. de telefon: 0744 86 64 85 sau online aici!